Detta är en blogg

Detta är en blogg är ett ställe förvirrade själar kommer till för att läsa om en annan förvirrad själs olika vedermödor i dagens samhälle. Varning utfärdas för att det blir en smula cyniskt och en smula misantropiskt ibland.

Thursday, September 22, 2005

Ett litet boktips.

Om det är nån som är intresserad av min inte helt opretantiösa boksmak, så skulle jag vilja tipsa om boken 'Terra Nullius' Skriven av Sven Lindkvist. Den handlar om Aboriginernas situation i Australien, främst historiskt men lite grann nutid oxå. Det är en ganska intressant bok på många sätt. Den väcker några intressanta frågeställningar, även om det inte är några nya frågor han tar upp. Den är oxå ganska kritisk mot en hel del gamla antropologer såsom Sigge och Durkis.

Det finns även en hel del problem som jag tycker man bör vara medveten om. Hans kritik mot Frued och Durkheim grundar sig mycket på att de inte hade något utbyte med sina forskni9ngsobjekt. Men det har inte Lindkvist heller. Han kommer heller inte med några egna lösningar på problem utan gnäller mest på andras förslag. Det är oxå en alldeles utmärkt guide till hur man inte skall skriva en vetenskaplig rapport. Hänvisa till skönlitteratur som källor, är inte riktigt en höjdare. Och helt sonika blanda andras åsikter med sina egna utan att använda noter är inte heller så himla lysande. Sen dessutom mumla iväg om sina drömmar som inte har nåt att göra med boken, kan verka en smula märkligt...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home